Nu blir det fint utanför våra boenden

Efter att vi på AC Studenterna lämnat in en petition om att vår boendemiljö måste förbättras har det verkligen hänt grejer. Bolaget som äger fastigheterna och området där våra studentbostäder ligger har tagit in en firma som ska fixa till hela utomhusmiljön, har vi fått veta, och de har redan satt igång med omfattande markarbeten vid bostäderna och längs stråket där vi promenerar till campus.

Något som har varit ett önskemål från oss studenter är att få till fler grönytor och även fler platser där vi kan samlas och grilla eller bara sitta tillsammans och ha en liten trevlig picknick utomhus. Något som har varit väldigt roligt under den här processen är att så många studenter bidragit med idéer och önskemål vilket har gjort att vi tillsammans har kunnat sätta ihop ett samlat paket med olika önskemål vilket känns som en oerhört bra helhetslösning.

Det är också väldigt roligt att bolaget som äger fastigheterna har nappat på våra förslag och verkligen vill bidra till att boendemiljön blir trevlig för oss studenter. Något som är väldigt kul är att innergården mellan husen 21 och 23 kommer att gå från övergiven parkeringsplats till grönskande trädgård där vi kommer att ha en liten kulle i mitten och platser runt om den där man kan sitta under tak och grilla vilket kommer att bli fantastiskt under våren, sommaren och hösten när solen skiner och livet leker!

Det känns också väldigt positivt att vi kommer att få fler idrottsytor där vi studenter kan kliva ut och träna i vår närmiljö. Bland annat kommer det att byggas två stycken utegym, ett upp mot skogen vid hus 12 och ett mellan husen 18 och 19.

Dessutom kommer det att byggas ett litet ”padel center” med två utomhusbanor mellan hus 1 och 2 vilket kommer att vara väldigt kul. För oss som spelar padel ofta är det rena önskedrömmen och vi kommer att kunna ha många roliga turneringar där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *