En kul hobby för oss studenter

På senare tid har ett gäng studenter hakat på vad som verkar vara en ny trend. I vår lilla grupp har vi börjat köpa in plastmodeller och blivit ganska avancerade. Det är en rolig kategori produkter att samla på eftersom det snabbt går att bygga sig en egen liten armé med pansarvagnar, flygplan, helikoptrar, båtar och olika figurer.

Än så länge är vi noviser och har väl inte hunnit skaffa oss alltför avancerade grejer, men vi har tillräckligt för att kunna iscensätta våra egna små slag.

Regelverket har inte riktigt hunnit sätta sig och vi lattjar runt lite med olika typer av interna regler som gäller. Exempelvis blir det inte så kul om någon har många flygplan eftersom de i princip måste skjutas ner med flygplan om man inte utvecklar regler för anti-aircraft-vapen och det är ju inte det lättaste en helg med några bira innanför västen.

Men när det gäller rena markarméer är det lättare att få till en mer regelrätt kamp. Här finns många olika varianter vi använder men det absolut populäraste är den som innefattar två tärningar. Kortfattat handlar det om att slå med tärningarna och flytta fram en armégrupp och ett fordon. Nyckeln till sådana krig är att röra sig inom skotthåll och hinna skjuta innan motståndaren hinner agera.

Oftast spelar vi på golvet eftersom det är där vi får störst plats. Jag skulle rekommendera att spela över större yta än ett litet bord eftersom man då får plats att manövrera på flankerna.

Vi fortsätter att experimentera med egna regler för att få med flygplan och helikoptrar över slagfältet men behöver se till att de inte blir övermäktiga massförstörelsevapen. En sak som är svårt är att ställa dem på slagfältet eftersom de ju egentligen ska befinna sig i luften, inte nere på marken bland tanks och infanteri.

Där har vi något att fundera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *