Nu fräschar vi upp utemiljön

Här på AC Studenterna arbetar vi alltid för studenternas bästa och något som många har klagat på den senaste tiden är att miljön kring studentboenden som Rubinen, Safiren och Opalen har sett väldigt tråkiga ut den senaste tiden.

Det är framförallt under våren och sommaren som det har varit igenvuxet. Gräset har varit långt och platser där man annars kanske vill ha en picknick eller påbörja kvällen i det fina vädret har varit igenvuxna och tråkiga.

Därför har vi på AC Studenterna samlat de olika bostadsbolagen som äger de aktuella boendena och ansvarar för ytan däremellan. Vi ställde frågan hur vi kunde bidra till att få det finare. Bostadsbolagen sa då till oss att om vi hittar ett företag som erbjuder billig trädgårdsservice så skulle de anlita detta bolag och dela på kostnaderna.

Att vi är en stor förening med många medlemmar påverkade säkert och gjorde att vi hade inflytande över situationen i positiv bemärkelse. Så från och med nästa år så kommer uteplatserna vid våra studentboenden att se bättre ut.

Det är kul att vi har fått så många glada tillrop och positiva kommentarer på mejlen och i sociala medier medan vi har drivit den här frågan. Att så många av er har gillat och delat våra inlägg har säkerligen bidragit till att bostadsbolagen fick upp ögonen för hur risigt det faktiskt såg ut och bestämde sig för att, med våran hjälp, göra något åt det.

Vi vill också passa på att tacka bostadsbolagen för förståelsen och för alla positiva dialoger vi har haft tillsammans i god anda.

Nu när detta är ordnat fokuserar AC Studenterna vidare på att förbättra miljön för alla studenter samt för att ordna roliga aktiviteter som gör att vi kommer att se tillbaka på vår studietid med stor glädje. Vi kommer förstås att hålla er uppdaterade kring vad som händer framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *